Blessed


image

Am primit o invitație. Scria „vă așteptăm cu drag”.

image

Nehotărâtă. Să merg, sau nu…
Am plecat. Lume destul de multă.
Și amestecată. Medici, actori, oameni de radio și televiziune. Și eu, pe acolo.
Nu vreau să remarc cine completa sala.
Pentru mine și omul care curăță rigola este important. O sală obișnuită, sigur, nu eram la operă. Deși o cunosc pe Simona Vintilă, de fiecare dată mă uimește. Nu sunt o sensibilă. De data asta m-a surprins faptul că Blessed m-a emoționat. O piesă despre boala Alzheimer.

Nu am rămas la bufet. Afară ploua mărunt. Am hotărât să merg prin ploaie. Să cuget. Despre ce ?
Despre pierderea identității, despre faptul că în seara asta am înțeles că viața este frumoasă dacă nu ai pierdut ceva de preț. Identitatea.
Am zâmbit către Univers, orașul era destul de pustiu. Pentru prima dată eram eu ! Singură, fără prieteni într-o seară cu picuri mărunțit de ploaie, în orașul adormit…eu am ales să-mi păstrez rațiunea …

După 20 de ani de activitate, Societatea Română Alzheimer Filiala Timișoara, a oferit un spectacol motivațional, pentru felul în care trebuie să înțelegem că viața este un dar…

Mulțumesc dr. Aurora Heim, o prietenă cu mult suflet !

Un gând despre „Blessed”

  1. Mama mea are această boală, dar nu suferă. Este extrem de important modul CUM este integrată în familie. Este greu, este dureros pentru familie, dar rezultatele sunt pe măsură. Internarea într-un aazil, sau spital, este condamnare la suferință și moarte rapidă, indiferent de atenția care i se acordă Este vorba de mult mai mult, de o legătură empatică, ce nu poate fi asigurată de…”străini”.

    Apreciat de 1 persoană

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.