La Diada de San Jordi…


Sigur, ăsta era motivul plecării în Barcelona. Numai că, așa cum bine mă cunosc, taman acolo nu am ajuns ! 😀

Aeroport – destinație Vilafranca. Punct și de la capăt. Despre Barcelona se scrie mult și bine, pentru mine înseamnă oarecum „acasă ” .

Nu ! Fără bus-urile turistice, fără ghid turistic în sac !

Așadar am plecat așa, aiurea prin Catalunya, până am reușit să mă rătăcesc în stații necunoscute. Spre seară, telefonul bâzâia enervant în buzunar. Cineva drag suna disperat. În final am reușit să ajung la destinație.

A doua zi am renunțat la planul inițial, și am hotărât să văd „la pas” melanjul de culturi și epoci specifice capitalei Catalunyei.

Vilafranca – plantații de măslini și „balerinas” 😊.

Barri Gothic _ cartierul vechi, cu piațete mici,galerii de artă, străzi înguste. Fascinant pentru mine.


Universitat de Barcelona. Impresionant!

Palau de la Musica Catalana.  Pentru prima dată mi-am permis să ascult un concert de orgă în celebrul palat.

Și o cafea pe terasă 😊

Păi asta a fost doar pentru o zi, după 8 ore de tăndălit, am găsit o „bancă ” 😀; loc bun pentru o cafea la pachet și o țigară. No, că io aveam în dotare și o scrumieră portabilă.

Până în 23 aprilie, de La Diada de San Jordi, am înțeles că Barcelona mai are mistere pentru mine!

Și sigur , La Rambla !

Nu am renunțat!

Mediterana! Costa Brava!

PS ! Am uitat ceva…

Și acolo…

Foto_ MaRia

98 de gânduri despre „La Diada de San Jordi…”

  1. Maria, te banuiesc a fi acasa in RO si probabil pe blog sau prin imprejurimile lui. Ti-am citit comentariile si as vrea sa-mi spui si mie ce e cu Galway-ul ala. E mai tare decit Dublin-ul, dpdv turistic? Te-ntreb pentru ca am dori sa facem o Irlanda si orice sugestie va fi apreciata. Bine, eu te apreciez oricum, dar un quelque chose in plus nu e niciodata de neglijat. 😉

    Apreciază

    1. Papa, da și nu. Irlanda e verde, e piatră, poate fi într-o singură zi primăvară și iarnă, curcubeu și poveşti cu spiriduși căutători de comori ascunse, ger niciodată. Pub-uri, bere Guinness, whisky Jameson local, porridge, muzică live. Țara fără șerpi, case cu aer auster personalizate de uși g