Fragment de vis


   Posibil să fiu fragment din alt trecut , cu o aripă neagră agățată strâmb, căutând mereu în noaptea cu străluciri stelare aripa pierdută, sfâșiată de ramuri uscate, uitată poate pe o bancă în parcul cu alei obosite de pași rătăciți . Privesc cu nepăsare imaginea unei crengi negre, agățată ca semn al unui destin de astrul nopții . Nepăsare și atât . Mă descompun în fragmente de amintiri , cu iluzia că vreodată le voi găsi aruncate într-un cufăr prăfuit. Ucid cu nepăsare ultima imagine reflectată în oglinda acoperită de giulgiu.     Sunt stăpâna nepăsării, în anotimpul cu ploi care sfâșie imagini funebre .

Foto : Google

Din întuneric, o voce caldă mă trezește din uitare..Dinu ! – Ai uitat că sunt mereu aici ?

L-am privit, era trist, mi-a atins ochii și mi-a șoptit ceva cunoscut_ ” Oamenii se împart în două categorii : cei care caută sensul vieții fără să-l găsească și cei care l-au găsit fără să -l caute.”

Emil Cioran .

Dinu …

Publicitate

26 de gânduri despre „Fragment de vis”

 1. Eu cred ca mai sunt si cei ce nu au cautat sensul vietii, nici nu l-au gasit dar nici nu si-au dorit sa faca ceva in acest sens. Au devenit frustrati si uneori rai .
  Sa ai o saptamana frumoasa chiar de este rece mai mult decat ar fi trebuit. Inima ta calda aduce lumina si pace in jur.

  Apreciat de 3 persoane

  1. Beta, cred că frustrările generează stări conflictuale care pot duce la atitudini greșite în căutarea echilibrului emoțional. Frustrarea este o emoție negativă, e de așteptat să ducă la reacții de aceeași natura.
   Săptămâna frumoasă și ție, suflet frumos! 😊

   Apreciat de 1 persoană

  1. Lili, mulțumesc! 😊
   Avem, cred eu, puterea să depășim momentele dificile. Tatăl meu îmi spunea: „Mioara, dacă o să cazi vreodată, să te ridici repede, nu privi înapoi, și fugi cu zâmbetul alături, știu că poți. ” Și pot ! 😊
   Duminică faină !

   Apreciat de 2 persoane

 2. Cred că la un moment dat cu toţii ne trezim căutând acea parte pierdută, acea jumătate fără de care nu ne putem simţi întreg(i). De cele mai multe ori obosim de prea mult drum şi ne oprim să ne tragem sufletul. În somn. Sau resemnare.
  Profund fragmentul tău de vis!

  Apreciat de 1 persoană

 3. 😂papa, îmi place sinceritatea! Doamne ferește, nu te acuz de superficialitate, îmi plac oamenii care spun exact ce gândesc, și-ți respect atitudinea. Despre sensul vieții, cu toate „arabescururile” literare aferente, cred eu, că avem dreptul să alegem, funcție de percepția personală. Și da, toți marii filozofi au abordat acest subiect. Există tratate întregi legate de destin, viață, dar până la urmă fiecare alegem, fără a ne coordona viața conform unor concepte.
  Acu, trtrebuie să înțelegi că nu scriu ciorne, dacă ideea a apărut într-un moment anume, scriu. Că place sau nu, că sunt percepută diferit , nu mă deranjează. Este momentul nepăsării, toți cred eu, că trecem prin stări asemănătoare. Sunt stări generate de anumite perioade, în luna noiembrie am pierdut doi oameni importanți în viata mea. Atâta tot. Este doar starea mea de scurtă durată, viața își urmează cursul.
  Acu no, trebe sa afli ca tocmai piftia ta m-a făcut curioasa, am încercat și mi-a plăcut 😂.
  Nu, nu greșești spunând ce crezi, prefer sinceritatea. Nu am obiceiul să ascund după perdea comentariile . Este penibil, suntem într-un spațiu public, este necesar să ne asumăm părerile. Deși uneori poate unele , nu respectă regulile legate de ceea ce privește bunul simț. Sigur, nu fac referire la nimeni, am încercat și asta voi face întotdeauna, să ocolesc conflictele în blogosfera.
  Mulțumesc papa! 😊

  Apreciat de 1 persoană

 4. As putea fi acuzat de superficialitate, dar eu cred, sincer, ca sensul vietii e perpetuarea speciei. Suna prozaic, dar toate celelalte variatiuni, daca stai sa bagi de seama, sunt doar arabescuri literare sau filosofice pe care le poti rasuci pe toate fatetele, ca tot la concluzia cu perpetuarea ajungi. Si nu numai atit, dar fara perpetuare se cam duc dracu tote conceptele si speculatiile filosofice.
  Si acum sa trecem la text. Un singur luru mi-e neclar. Spui ca-ti cauti aripa pierduta, vorbesti de asemenea de iluzia de-a te regasi, dar pe de alta parte spui ca nu-ti pasa si ca esti stapina acestui simtamint. Nu stiu tu, dar eu nu te cred cind spui ca esti nepasatoare. In general scriem despre ce ne pasa si daca nu ti-ar pasa, ai fi scris despre … piftie 😆 Iar daca gresesc, desi nu cred, promit sa tac 😆

  Apreciat de 1 persoană

   1. Cântul frunzelor îţi va spune momentul. Gustă din stropii plânşi ca buzele tale să afle misterul. Ssssttt, se aude ceva! Acum e momentul, şopteşte, şopteşte şi cheia îşi va afla menirea!

    Apreciat de 2 persoane

 5. Poate se cauta inca sensul, crezand ca nu si-a gasit locul, rostul; poate viata are sens, dar nu se constientizeaza din cauza prea multor nemultumiri, lipsuri , care nu stim daca ar trebui sa conteze atat de mult. Seamana cu fericirea. Nu stiu daca are vreun sens ce scriu, Nu ma mai pot concentra un ultima vreme, multe preocupari.
  Am vrut sa te salut prin acesta mod…intr-un fel.
  Noapte buna, Maria!

  Apreciat de 2 persoane

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: