Neuschwanstein_Castelul din poveste


                   As dori sa stiu, sa aflu ce se petrece intr-o carte inchisa, inchisa pentru ca e doar o poveste. Ce se intampla cu povestea ascunsa intre filele aproape lipite de atata vreme, necitite sau necitite pentru ca sunt lipsite de sens. M-a trezit din somn un vis, un vis fara continut pentru ca doar o singura imagine mi-a ramas in minte. O stanca. Ce semnificatie o fi avut ? 🙂

                  Nu stiu, doar ca mi-a amintit de imaginea castelului din povestea Frumoasa din padurea adormita. A, nu ! Nu este vorba despre mine 🙂 Mintea a fugit catre Charles Perrault. Daca exista o stanca, pe undeva in zare se vede si castelul. Bineanteles ca imaginatia a luat-o „razna”, ca de obicei. Si ce daca intru in castel ? Vreau sa aflu…si ele au sosit printre crenelurile castelului, au sosit lasand in urma suieraturile vantului din preajma padurii. Ele, cele trei ursitoare. Pentru ca povestea spune in mod precis ca erau trei. Flora, Fauna si Merryweather. Au sosit acolo cu daruri flora cu frumusetea, Fauna cu vocea neasemuita si…Merry…?

                        Desigur, nu erau doar trei zane in poveste. Micuta printesa a primit doua daruri. Merryweather oare cu ce dar a sosit ? Nu cred ca se stie nici acum :). Pentru ca Maleficient nu a fost invitata…ursitoare rea ! A oprit pana si zborul pasarilor din vazduh si a innegrit zidurile albe ale castelului. A sosit „furtuna neagra” ursind moartea micutei printese : „la cea de-a saisprezecea aniversare te vei intepa intr-un fus si vei muri ” si s-a facut nevazuta. Eiiii…trista poveste mi-am soptit, sa nu ma auda cele trei ursitoare. Drept este ca Merryweather a indulcit pedeapsa, nu ? Toata lumea cunoaste asta, nu ? Desigur povestea este doar o poveste cu un final frumos, printul Philip apare si el in toata povestea. Doar ca eu am ramas nedumerita in finalul fericit stand ascunsa printre printi, printese, ursitoare si tot alaiul regal, intrebandu-ma…

                 Am fugit din castelul Neuschwanstein, am privit cu teama in urma. Nu, desigur nu doream sa raman acolo, era o lume „fermecata”. Si stiu ce mi-a spus demult bunica „sa nu ramai fermecata „. Am privit siraguri de cuvinte pictate in cartea uitata. E doar o poveste Mio, mi-am soptit in taina.

                       Nedumerita ? Da, pentru ca exista o taina acolo. Care putea sa fie darul celei de-a treia ursitoare, ce putea sa-i daruiasca Merryweather ?

                                                                                                                Superbul castel in stil romantic aflat in sud-vestul Bavariei _ Neuschwanstein    (Lebada de piatra).

Castelul din poveste

 

🙂 sa nu priviti pagini uitate…

Publicitate

5 gânduri despre „Neuschwanstein_Castelul din poveste”

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: