Las Ramblas_Palau de la Musica Catalana


       Am considerat tot timpul ca simplitatea inseamna eleganta, doar ca…in fata Palatului muzicii catalane mi-am amintit celebra maxima a lui Ludwig Hevesi :” Fiecarei epoci arta sa _ artei libertatea sa.”

   Palau de la Musica Catalana nu inseamna doar concerte intr-o sala maiestuoasa, inseamna in primul rand o arhitectura deosebita, o imbinare de stiluri arabe si spaniole. E simplu. M-a fascinat. M-am gandit cateva clipe inainte de a ramane efectiv „cu gura cascata” 🙂 sa las in seama criticilor de arta sa aprecieze stilul arhitectural. Palatul l-am descoperit mergand alaturi de cineva drag mie, printr-un labirint de stradute inguste in cartierul La Ribera. E clar. Doar cine cunoaste Barcelona poate sa iti deschida ochii si mintea.

        Sculpturi, mozaicuri, vitralii colorate, trecadis, cornise si capiteluri sculptate…nu puteam sa ma concentrez sa vad ansamblul.Cateva picaturi de ploaie ne-au dus pasii catre o cafea servita elegant in interiorul palatului.

          Atunci am ascultat doar…sala de concerte este singura sala din Europa iluminata in totalitate ziua de lumina naturala. Vedeta salii este luminatorul, fascinant prin forma. Are forma unei picaturi de apa si simbolizeaza soarele. M-am intrebat atunci si ma intreb si acum aflandu-ma pentru a nu stiu cata oara in Barcelona de ce trebuie sa ma regasesc in locuri necunoscute, de ce nu am timp sa vad …de ce ???

              Nu ma mai intreb. Am hotarat ca daca singura mea dorinta este sa zbor mereu intre cer si pamant spre destinatii necunoscute, asta voi face ! 🙂

               Palau de la Musica Catalana este opera arhitectului Lluis Domenech i Montaner iar constructia a durat trei ani (1905 – 1908).

   …astazi doar atat..vreau sa revad Mediterana 🙂 ….si mi-a spus „avem timp” :)…cred ca are dreptate !

Un gând despre „Las Ramblas_Palau de la Musica Catalana”

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.