Strang amintiri…


Culese din amintiri

Adun in buchet cu miros pamantean de crini de padure amintiri..    Daca vorbesc la prezent exista motivatia ca pentru mine exista spatiu,timpul a disparut. Rochita visinie de catifea cu mici floricele aruncate in coronite colorate pe poala inviorau oarecum imaginea mea. Era importanta rochita ? Nu! Parul lung, rebel flutura umed sub cascada pe care o priveam uimita…Asa arata apa ?

Ciudata !

   Nu imi amintesc timpul cat am stat cu ochii uimiti sub picurii pe care ii simteam pe gene, singura, mirata, doar eu si cascada..

Ati vazut o cascada ?

     Este splendoarea apei curgand cu sclipiri miraculoase prinse in imaginea unui tablou nepictat,ramas doar in privirea mirata a fetitei in rochita visinie.Obiceiul de a ma opri acolo unde oamenii mari trec obositi de drum si praful verii era legata de dimensiuni...de ce era atat de vulcanica,parea amenintatoare si totodata fermecata in viziunea mea.Dupa asa numitul timp ,asteptam in spatiu,nemiscata sa stiu unde inceteaza vuietul apei si cand incepe cantul neauzit decat de mine...atunci apa mi-a soptit cu picuri reci : "fetita Crin cu parul lung ,splendoarea mea apatine UNIVERSULUI,cei care ma vad cu privire inocenta imi cunosc cantecul si povestea, nu sunt o amintire din trecut sau viitor sunt tabloul etern..."

  Spre seara am dorit sa plec la cascada…era spatiul meu neanteles …

De atunci stiu ca exista apa in cascada a carei cadere are un vers pe care nu il pot descifra, poate aveam cu mine crinii din gradina a caror parfum l-am dus cu mine acolo…amestec de floare, inocenta, sclipiri intr-o dimineata de vara..spatiu fara timp..

 

 

Un gând despre „Strang amintiri…”

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: